Information til SAS-passagerer
På grund af pilotstrejke hos SAS er mange af selskabets flyvninger aflyst. Strejken forventes ikke at påvirke andre flyselskabers afgange og ankomster. Tjek venligst for mere information her.
På grund af pilotstrejke hos SAS er mange af selskabets flyvninger aflyst. Strejken forventes ikke at påvirke andre flyselskabers afgange og ankomster. Tjek venligst for mere information her.
 

Indchecket bagage

Indchecket bagage er den bagage, du afleverer ved check-in skranken. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du pakker de fleste af dine ting ned i den indleverede bagage.

Bemærk: Reglerne for, hvad du må medbringe i den indleverede bagage, kan variere fra flyselskab til flyselskab. Det er derfor en god idé at spørge dit selskab i god tid inden afrejse.

Vægt

Det er meget forskelligt hvor tung bagage flyselskaberne tillader som indleveret bagage. Hvis din bagage vejer mere end det tilladte, kan flyselskabet pålægge dig et gebyr.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis et styk bagage vejer mere end 32 kg, skal det indleveres som odd-size bagage. Ligeledes skal kufferter af metal eller værktøjskasser typisk også indleveres som odd-size bagage.

Læs mere om odd-size bagage her.

Batterier

En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen.

Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks o.l.

Hvis du er i tvivl, skal du spørge dit flyselskab i god tid inden afrejse.

Våben

Hvis du skal rejse med våben, skal du altid henvende dig til dit flyselskab i god tid inden afrejse.

Generelt skal du komme i god tid til lufthavnen, da proceduren omkring medbringelse af våben er tidskrævende.

Læs mere om at rejse med våben her.

Spidse genstande

Når du pakker spidse genstande såsom knive og sakse i din indcheckede bagage er det vigtigt, at de er forsvarligt indpakkede, så du ikke risikerer, at de stikker hul på kufferten. 

Ikke-tilladte genstande

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at flyve med cykelhjelme af mærket Hövding, da patronen bliver påvirket af trykket i kabinen. Læs mere her

Ellers er der ikke mange begrænsninger for, hvad du må have med i din indleverede bagage.

Du skal dog være opmærksom på, at våben og ammunition i lovlig besiddelse skal meddeles ved check-in skranken.

Klik her for at se en liste over forbudte genstande