Fortrydelsesret

Som forbruger har du altid 14 dages fortrydelsesret, når du køber varer på CPHs webshop

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, hvor du eller en anden person, som du har valgt (ikke transportøren) har fået varerne i fysisk besiddelse. Har du købt flere varer i en ordre, kan du vælge at fortryde købet af nogle eller alle varer.

Hvis du har bestilt flere varer i en ordre, og de ikke kan leveres samtidig, løber fortrydelsesfristen fra du får den sidste vare i fysisk bestilling.

Udløber fristen på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag forlænges fristen til den følgende hverdag.

Undtagelser til fortrydelsesretten

Vær opmærksom på, at der er visse varer, hvor der ikke gælder nogen fortrydelsesret f.eks.:

  • Forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen. Dette gælder bl.a. visse kosmetikprodukter. Hvis du bryder forseglingen, mister du derfor din fortrydelsesret.
  • Alkoholholdige drikkevarer, hvor prisen blev fastsat ved købsaftalens indgåelse, og levering først kan finde sted efter 30 dage, og hvor den faktiske værdi afhænger af markedskonjunkturer, som butikken ikke har indflydelse på.

Sådan udøver du din fortrydelsesret

1. Meddel Heinemann, at du ønsker at fortryde dit køb
 

For at udøve fortrydelsesretten skal du sende en email eller et brev til Heinemann, hvor du skriver, at du fortryder dit køb. Du kan benytte standardfortrydelsesformularen længere nede, men det er ikke obligatorisk.

Email: customerservice@heinemann-retail.dk

Almindelig post: Gebr. Heinemann Retail, Vestvej 6, 2770 Kastrup

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om, at du fortryder købet, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

Har du valgt afhentning af varer i TAX FREE butikken, og undlader du at hente dine varer inden for den frist, der er fastsat af TAX FREE butikken, betragtes din manglende afhentning som udnyttelse af din fortrydelsesret.

2. Send varerne retur til Heinemann
 

Når du har meddelt Heinemann, at du fortryder dit køb, skal du returnere varerne med posten til Heinemann. Du finder adressen i ordrebekræftelsen samt på returmærkaten i pakken.

Du skal returnere varerne uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage fra den dato, hvor du har meddelt Heinemann, at du fortryder dit køb. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage.

  • Du skal sørge for at pakke varerne forsvarligt og i original emballage. Du kan genanvende den kasse, dine varer blev leveret i.
  • Husk at udfylde returformularen, som er lagt i pakken med dine varer. 
  • Returnering af varerne er gratis, når du anvender returmærkaten, som også er lagt i pakken med dine varer. 

Aflever pakken på dit lokale posthus. Du har ansvaret for varerne, indtil Heinemann modtager dem – husk derfor at bede om en kvittering for indlevering.

3. Bekræftelse og refundering
 

Når Heinemann har modtaget varerne retur, får du automatisk en bekræftelse på email. Herefter refunderer Heinemann alle betalinger modtaget fra dig uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage fra den dato, hvor Heinemann modtog din meddelelse om, at du fortrød dit køb. Denne tilbagebetaling sker med samme betalingsmiddel, som du anvendte ved købet. Du pålægges ikke gebyr som følge af tilbagebetalingen.

Heinemann kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil de har modtaget varerne retur, eller du har fremlagt dokumentation for at have returneret varerne, alt efter hvad der er tidligst.

OBS! Du hæfter kun for eventuel forringelse af varernes værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, de fungerer på. Du må derfor gerne undersøge varen på samme måde, som man kan og må i en forretning, men du må ikke tage den i brug.

Du kan læse mere om din fortrydelsesret i handelsbetingelserne, som du finder her:

Handelsbetingelser

4. Standardfortrydelsesformular
 

(Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

- Til Gebr. Heinemann Retail ApS, Vestvej 6, 2770 Kastrup, customerservice@heinemann-retail.dk

- Jeg/vi ___________ meddeler herved, at jeg/vi ___________ ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min/vores ___________ købsaftale om følgende varer ___________

- Bestilt den ___________/modtaget den ___________

- Forbrugerens navn ___________

- Forbrugerens adresse ___________

- Forbrugerens underskrift ___________ (kun hvis formularens indhold meddeles på papir)

- Dato ___________